Statsleder-endringer i flere land. 

5 ting å vite om uken som gikk: 18. februar 2018.

Politikk i verden
Statsleder-endringer i flere land
Torsdag 15. februar ble Khadga Prasad Sharma Oli statsminister i Nepal etter valget vinteren 2017 skriver Aljazeera. Samme dag trakk statsministeren, Hailemariam Desalegn, i Etiopia seg på grunn av politisk krise og uro i landet i følge The Economist. I Sør-Afrika trakk president Jacob Zuma seg også denne uken. 

Helse og velvære
Ny forskning viser link mellom å inntak av processed mat og økt risiko for kreft ifølge Time.

Miljø
Plastikk forurensnings markeringsdag var markert 15 februar. Bærekraftig bruk av havet og redusering av marine forurensing er noe av det Norge ønsker å få på toppen av den internasjonale agendaen i følge The Financial Times.

Likestilling
WOW – Women of the World som ferier power og potensialet til jenter og kvinner samtidig som at festivalen tar tak i og konfronterer årsakene til manglende likestilling og rettigheter var holdt i Kathmandu, Nepal 17. februar. 


Norge
Det er rundt 10 år siden Norge begynte å kvotere inn kvinner i styrer.
OL er i fokus. Norge er til nå det landet som har gjort det best hittil i Pyeongchang-lekene med egen medaljerekord med 26 medaljer

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.