Karoline Flaate

Karoline Flaate

yolo

Kvinnelige forskere tar miljøutfordringen på alvor

Share on facebook
Share on google
Share on twitter

For å finne løsninger på miljøutfordringene verden møter i dag samler Homeward Bound et titalls kvinner innen forskningsfeltet. De organiserer den største kvinnelige reisen til Antarktis noen gang, og dette er bare begynnelsen. Med slagordet “Mother Nature needs her daughters” viser de hva de kjemper for.

Fabian Dattner gikk sammen med tre ledene kvinner innen konservasjonsfeltet for å kick-stare programmet. Sammen utviklet de et digital pensum med mål å gi andre kvinnelige forskere en bedre forståelse for klima utfordringene generasjonen vår møter. Samtidig bygges selvtillit til å skape og finne løsningene.

Det er et banebrytende initiativ med fokus på ledelse, strategi og forskning med kvinnen i hovedrollen.

Målet er økt påvirkningskraft for kvinner innenfor miljøforskning. I 2016 samlet de 76 kvinner fra hele verden for å undergå et ett-års langt program for å utvikle ledelse og strategi egenskaper ved å bruke forskning til å styrke påvirkningen.

Kilde: The Homeward Bound

Over de neste ti årene ønsker de å etablere et global samfunn som består av 1,000 kvinner med forskningsbakgrunn. De støtter dem i ledelsesroller, i å påvirke politikk og avgjørelser innen feltet, danne ett nettverk hvor de jobber for endring på hver sin måte, med et felles mål og visjon.

Følg dem på reisen gjennom deres hjemmeside og eller instagram @homewardboundprojects 

Neste opptaksrunde for 2020 åpner i slutten av 2018 – kanskje er du med på neste ekspedisjon?

 

Relaterte tekster

Over 300 døde mens flomvannet stiger i Sør-Asia

Over 130 personer omkommet og flere million mennesker er berørt av flom i Bangladesh, India, Nepal og Pakistan. Monsun regnet i Sør-Asia gjør at flere million mennesker blitt drevet fra sine oversvømte hjem

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: