Hva vet du virkelig om kumelka du drikker?

Etter flere samtaler med både unge og eldre er jeg overrasket over hvor lite kunnskap man har om melkeindustrien generelt. Derfor mener jeg det er på plass med litt kunnskap til alle som drikker kumelk. Vi vil vel gjerne vite hva vi som forbrukere er med på å støtte, der de fleste av oss ønsker å ta etiske valg som gjerne er miljøvennlige og helsefremmende – gjør vi ikke det?

Det er vanlig å drikke store mengder kumelk i vesten. Det finnes flere gode grunner til å drikke mindre kumelk og erstatte den med plantemelk laget av soya, havre eller mandler. Plantemelk kan være minst like næringsrik som kumelk, og kan også være sunnere enn kumelk. 

I Norge brukes kyr i melkeproduksjonen gjennom ca fire år, før de til slutt havner i kjøttdisken.

Fremover kommer Flyt Frem til å ha en mini-serie om melken vi drikker – følg med !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.