5 ting å vite om uken som gikk: 18.mars

Et kort innblikk i noe av det som har skjedd i uken som gikk. 

Politikk i verden

  • 15. mars var det syv år siden krigen i Syria startet.
  • Vladimir Putin blir gjenvalgt for sin fjerde periode når russerne stemmer i Russland søndag 18. mars skriver The Guardian.
  • Antall asylsøknader til EU halvert fra 2016 til 2017 skriver Aftenposten.

Helse og Velvære
Verdens helseorganisasjon skal forske på den potensielle risikoen plastikk i drikkevann medfører skriver BBC.

Miljø
“Verden kan ikke lengre ta seg råd til å ta vann for gitt”, sa Jim Yong KimVerdens Banken sin gruppepresident rapporterte CBS News. Verdensbanken og FN slår nå alarm om en global vann krise. Den nye rapporten Making Every Drop Count  publisert onsdag slår fast at 40 prosent av verdensbefolkningen er påvirket av vannmangel. Over 2 milliarder mennesker mangler tilgang til trygt drikkevann og innen 2030 kommer noen 700 millioner mennesker til å bli fordrevet fra sine hjem på grunn av vannmangel ifølge FN og Verdensbanken.

Likestilling
Samtidig som at #metoo også preger bistand og den humanitære sektoren møtes ledere hos FN i New York for verdens største møte om likestilling. Det 62nd annual Commission of the Status of Women (CSW) samler flere titalls tusen kvinner fra hele verden i to uker for å diskutere årets tema utfordringer og muligheter for å oppnå likestilling og empowerment av rurale jenter og kvinner skriver The UN Dispatch.

Likestilling er den viktigste faktoren til at Finland er rangert som verdens lykkeligste land på FN sin happiness rangering, skriver The Guardian. Norge er rangert som nummer to.

Norge
Flere politiske partier sier de vil stille mistillit til justis- og beredskapsminister Sylvi Listhaug. Disse inkluderer per søndag 18. mars MDG, AP, SV og Rødt. KrF sitt landsstyre skal diskutere om de skal stemme for mistillit mandag 19. mars. Dersom KrF gjør det får opposisjonen flertall for mistillit. Saken skal opp tirsdag 20. mars og dersom stortinget erklærer mistillit mot Listhaug blir det  regjeringskrise. “Solberg går av hvis Stortinget feller Listhaug”, skriver NRK.

TIPS: Sjekk ut verden i bilder fra Aljazeera:  Fra Russisk valg til Nepalsk flykrasj

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: