Sigrid Sydsæther
Sigrid Sydsæther

Veganer og miljøaktivist

Trenger du virkelig å drikke kumelk?

Alle de næringsstoffene man finner i kumelk kan man fint få fra matvarer fra planteriket.

En av grunnene til at kumelk inneholder en del viktige næringsstoffer, er fordi kraftfôret til kyrne er kunstig beriket med mange ulike stoffer.  Det derfor usikkert om man kan si at disse naturlig finnes i melk. Dette gjelder også plantemelk som soyamelk og havremelk som er beriket med kalsium og vitaminene B12, B2 og D. Dette for å gjøre de ekstra næringsrike. Disse næringsstoffene kan man også få i seg gjennom en sunn og variert plantekost.

Du må drikke opp melka di for å styrke både skjelett, tenner, muskler og det som er,  blir vi som nordmenn fortalt stadig vekk.

Nordmenn ligger på toppen blant de som drikker mest kumelk i hele verden. Samtidig som vi topper listene for de med høyest benskjørhet. Dette er overraskende for mange.

Kalsium er viktig for å forebygge benskjørhet, men melk er ikke den eneste og heller ikke den beste kilden til kalsium. Kumelk inneholder faktisk flere stoffer som øker risiko for sykdommer, mens plantefri melk er fri for disse stoffene.

En ulempe med kumelk er at den inneholder kjønnshormoner fordi de fleste kyrne som blir melket er drektige. Kumelk inneholder også kolesterol og mettet fett som er forbundet med flere sykdommer, blant annet ulike typer kreft skriver opitmalkosthold.no.

Følg med for neste og siste del av Miniserien om kumelk!

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Sigrid Sydsæther

Sigrid Sydsæther

Veganer og Miljøaktivist

Før du stikker - vil du skrive neste innlegg om livsstil, helse og velvære?

Aldri skrevet og publisert før? Don´t worry vi hjelper deg!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterte Tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.