Thomas Westervoll og Noah Lind
Thomas Westervoll og Noah Lind

Grunnleggere av Transtastisk

Kjønnsidentitet

Thomas Westervoll og Noah Lind

Thomas Westervoll og Noah Lind

Grunnleggerne i Transtastisk

Hva vil det si å være trans? Det forklarer grunnleggerne av Transtastisk, som skaper synlighet og åpenhet om å være trans  i denne miniserien om Kjønnsidentitet, Thomas Westervoll og Noah Lind.  I dagens samfunn er vi omringet av misforståelser om hva det vil si å være trans. Ikke bare rundt hva det egentlig betyr, men også hva slags behandling en transperson gjennomgår. Hvordan blir personer møtt av helsevesenet?Hvordan det er å leve som et annet kjønn enn det man ble tildelt til ved fødselen. Gjennom denne miniserien håper vi å bryte ned fordommene som mange sitter med. Samtidig ønsker vi å normalisere og ufarliggjøre dette omstridte temaet. Å identifisere seg som trans Det å leve som en person som bryter med kjønnsnormene i dag er for de aller fleste veldig ukjent. Mange tenker kanskje de aldri har møtt en som identifiserer seg på denne måten. Derfor sitter nok mange og lurer på hva vil det si å være trans.
Jo, det betyr at man identifiserer seg som et annet kjønn enn det man ble tildelt ved fødselen.
Om vedkommende blir født som kvinne, men senere i livet kjenner på følelsen av å føle seg og identifisere seg som mann, kan vedkommende identifisere seg som trans. “Frida ble plutselig Mats” er en forenkling av en individuell prosess I mediene er det “å skifte kjønn” ofte et tema som får mye oppmerksomhet med store overskrifter. I dag er et mer korrekt begrep det å gjennomgå en kjønnsbekreftende behandling. “Frida ble plutselig Mats” skriver mediene mens de blåser opp saken. Dette fører ofte til at mange sitter igjen med et inntrykk av at man man må operere seg til å bli og leve som det motsatte kjønn. Og at man plutselig “blir” mann eller “blir” kvinne. Dette er ikke tilfellet. Det å gjennomgå en kjønnsbekreftende behandling er en individuell prosess. Vis respekt og toleranse Mange av oss som velger å gjennomgå hormonbehandling for å få mer av de trekkene og det utseendet til det kjønnet vi identifiserer oss som. Noen velger veier som diverse kirurgi. Mens andre velger deler av behandlinger eller ingen behandling i det hele tatt. Som vi nevnte tidligere er det viktig å forstå at dette er en veldig individuell prosess som er viktig at respekteres. Komfortabel i egen kropp For de aller fleste av oss som bryter med kjønnsnormen, er det viktigste å være komfortabel i kroppen vår og bli anerkjent som den man identifiserer seg som.
Som alle andre, har vi behov for respekt og kjærlighet.
Dessverre er det mange av oss som blir møtt med mye motgang i alle deler av livet basert på vår kjønnsidentitet. Dette varier selvfølgelig i grad. Mange av oss har opplevd vanskeligheter med alt fra familie og venner til skole, arbeidsliv og kjærlighetsliv. I mange tilfeller kan man bli utstøtt og alene, og det finnes dessverre mange tilfeller av trakassering og vold. Les også Hva gjør du når helsevesenet svikter deg.  Det er samtidig viktig å vite at ikke alle av oss har vanskelige og ensomme liv. Mange gode mennesker med gode intensjoner finnes også. Flere organisasjoner tilbyr informasjon og støtte. Det å leve et normalt og godt liv som trans er fullt mulig, selvom det dessverre ofte blir portrettert i media at det er nærmest umulig. Men det skal sies at:
Vi har behov for et mer oppdatert og inkluderende samfunn der alle skal få føle seg velkommen, dessverre er vi ikke der helt enda, men er absolutt på god vei.
 

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Thomas Westervoll og Noah Lind

Thomas Westervoll og Noah Lind

Grunnleggere av Transtastisk

Før du stikker - vil du skrive neste innlegg om livsstil og samfunn?

Aldri skrevet og publisert før? Don´t worry vi hjelper deg!

Relaterte Tekster

Folkestyre, ikke vanstyre!

Makta skal ligge hos folket. Likevel prøver de blå, med støtte fra Arbeiderpartiet, å flytte makta vekk fra folk. Denne gangen er det kontrollen over

LES MER »

One Reply to “Kjønnsidentitet”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: