5 ting å vite om uken som gikk: 15.april

Et kort innblikk i noe av det som har skjedd i uken som gikk.

Politikk i verden

  • Stormaktene USA og Russland begynte for alvor å involvere seg etter tre år med borgerkrig i Syria. Nå frykter mange en ny storkrig skriver NRK.
  • Tusenvis demonstrer i India med krav om rettferdighet for voldtektsoffer etter at politiet har vært treig til å etterforske og prominente politikere beskytter de som er anklaget for å voldta skriver Aljazeera.  8 år gamle Asifa tilhørende en muslimsk nomadisk gruppe ble voldtatt og drept i Kashmir i India i januar. Dette ble gjort inne i et Hindu tempel. Senere var det arrangert protester til forsvar mot de som er anklaget for å voldta Asifa. Saken har først nylig fått mediedekning nasjonalt i landet skriver BBC.

Helse og Velvære
Forskere har oppdaget en ny klasse a kraftfulle antibiotika kalt malacidins, som de håper kan være effektive mot multi-resistente bakterier, skriver World Economic Forum.

Miljø
Vann-sikkerhet kan økes ved redusering av skognedhugging og gjenoppretting av skoger skriver World Economic Forum.

“My early death by fossil fuel reflects what we are doing to ourselves,” skrev den amerikanske advokaten David Buckel som satt fyr på seg selv i protest mot klima endringene i New York, USA skriver BBC. 

Likestilling
“Det som er enda mer urovekkende, er at vi iløpet av de siste årene har sett en økning i gapet mellom kvinner og menn når det gjelder deres internett bruk. Dette “bruker kjønnsgapet” vokste fra 11 prosent i 2013 til 12 prosent i 2016, dette må uroe oss” sa under generalsekretær av FN og direktør av UN Women,  Phumzile Mlambo-Ngcuka under arrangementet All on Board – Closing the Digital Gap for Women and Girls in Developing Countries holdt i Brussels, Belgia denne uken

Norge
“For å stoppe læringsspriket mellom i-land og u-land, vil Norad øke tilgangen til læringsressurser for lesing på morsmålet for barn verden over,” skriver NRK.

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: