5 ting å vite om uken som gikk: 22 april

Et kort innblikk i noe av det som har skjedd i uken som gikk.

Politikk i verden

  • Statsminister Erna Solberg deltok 17. april i fellesnordisk-indisk toppmøte hvor fokuset var på mulighetene som skapes med økt digitalisering av offentlige og private tjenester, og betydningen av å bevare og styrke det multilaterale handelsregimet skriver Regjeringen.no.


Helse og Velvære
Prevensjonsmiddel for menn er bevist suksessfult uten sideeffekt ifølge The Independent.

Miljø
World Earth Day markers 22. april med mål om å stoppe plastforbruk og plastforurensning. Les mer om dagen på Flyt Frem. 

Likestilling
Over 8000 Starbucks stenges i USA for trening rundt bevissthet om rasisme etter at to Afro-Amerikanske menn ble arrestert i en av deres butikker skriver NY Times.

Den første kjønnsnøytrale klesbutikken i verden har åpnet i New York City, USA skriver Indy100.com.

Norge


Den foreslåtte bemanningsnormen i barnehager var torsdag 19.april på høring. Ifølge Barnehage.no er følgende kort oppsummering av Jan Tore Sanners forslag til grunnbemanning i barnehage: En ansatt per tre små og en ansatt per seks store barn. Ingen krav til full bemanning gjennom hele åpningstiden. Ingen ekstra finansiering. Utdanningsforbundet og de fleste norske barnehageeiere er ikke fornøyd med dette. På vegne av Barnehageopprør 2018 tok Anikken Myrnes og Palma Kleppe ordet under høringen og snakket om barnets beste.

– På vegne av barna forventer vi at kravene til bemanning gjelder til enhver tid i barnehagen. På vegne av barna forventer vi at ett ekstra barn utløser en ny full stilling slik som det gjør i pedagognormen sier Myrnes og Kleppe som rapportert av Barnehage.no. 

Barnehageansatte har gjennom aksjonen barnehageopprør 2018 delt historier om barnehagehverdagen under #uforsvarlig. Ifølge barnehage.no er dette historier om hvordan barnehagehverdagen ikke lengre er den pedagogiske virksomheten den skal være, isteden har den blitt redusert til ren barnepass.

 

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.