Pappa har ikke rett til foreldrepenger som mor: Norge tatt til EFTA domstol

Et kort innblikk i noe av det som har skjedd i uken som gikk.

Verden

  • Grenseovergangen fra Gazastripen stenges av Israel skriver NRK.
  • USA har trukket seg fra atomvåpen avtalen med Iran. Les også om detaljene rundt Iran og avtalen hos BBC her.
  • Utvikling i Sudans anspente politiske situasjon. Opposisjonen People’s Liberation Movement – In Opposition (SPLM-IO) ledet av Sør-Sudans første vise president har sagt de vil samarbeide med landets regjerende parti SPLM. Dette kun dager før den planlagte fredsforhandlingen som skulle finne sted i nabolandet Ethiopia 17.mai skriver Al Jazeera.
  • Tre kirker angrepet og 11 drept i selvmords angrep i Indonesia søndag rapporterer BBC.

Helse og velvære 

  • Ja, allergiene dine endres over tid og forskning har kanskje funnet årsaken. Du vokser de av deg, du flytter og kroppen din er rett og slett i utvikling kan være avgjørende faktorer skriver Popular Science.

Miljø

  • Natur og parker er nå påvist å være verdiskapende for byer. En ny studie viser at parkene i England sparer “National health service” over 111 millioner britiske pund hvert år. Hvorfor? Tid tilbrakt i parker og grønne områder fører til færre besøk til fastlegen. “I tider hvor parker og grønne områder er under trussel, så er dette verdifult bevis på at tap av grønne områder vil være svært skadelig for folkets velferd” sier Fields in Trust daglige leder Helen Griffiths til The Guardian.
  • Stor seier for miljøet i Thailand. Miljøaktivist Chiang mai feirer at staten har stemt ned muligheten for avskoging for utvikling av luksuseiendommer i landet skriver Reuters.

Likestilling
På den røde løper under filmfestivalen i Cannes stilte 82 kvinner seg opp sammen som en gruppe. Tallet er ikke tilfeldig, det er nemlig antallet kvinner som har regissert filmer valgt ut til festivalen – i stor kontrast til de 1,645 filmer regissert av menn skriver Aftenposten.

Screenshot fra @theguardian på Instagram

Norge

  • Norge blir tatt til EFTA-domstolen av EØS-tilsynet ESA grunnet at menn ikke har rett på foreldrepenger slik som mor, skriver NRK. “EØS-avtalen har likebehandling som grunnprinsipp. Når norske myndigheter systematisk og ulovlig forskjellsbehandler kvinner og menn, er det ESAs jobb å stille dem til ansvar” sier ESA-president Bente Angell-Hansen i en pressemelding ifølge NRK.

 

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.