De beste 16 romanene for sommeren 2019

Det er offisielt sommer, og det innebære lengre netter og nydelige temperaturer. Det er på tide å starte på den boken du har hatt på nattbordet i tre måneder. Eller kanskje du er ute etter nytt lesematerial for ferien din? Måneden juni kommer med mange nye titler verdt å sjekke ut for å være sikker på at det blir en uforglemmelig sommer.

Vi her oss Flyt Frem foretrekker en god miks i bøkene vi leser. Noen korte, raske easy-reads. Og andre dypere mer krevende titler. I listen vi har samlet for deg vil du finne bøker som du vil kunne fullføre på noen timer. Mens andre er de som drar deg inn og du kan nyte sommerdagene sammen med den gode boken over en stund.

Du finner thrillere, klassisk romantikk, historiske eventyr og familiedrama som vil få deg til å raskt bla om sidene.
Så gjør deg klar for en sommer fylt av gode leseopplevelser. Her er 16 av de beste fiksjons bøkene som kommer ut i Juni.

 

“The Kiss Quotient” av Helen Hoang 

 

Gjør deg klar til å bli het i trøya av denne eksepsjonelle romansen. The Kiss Quotient er en historie om Stella, en brilliant statistiker som befinner seg på autismespekteret og har aldri vært helt komfortabel med dating. Hun finner inspirasjonen til å hive seg ut i det å ansetter en mannlig prostituert til å gi henne leksjoner på sex og forhold. Om ikke lenge så blomstrer deres relasjon til så mye mer.

“Florida” av Lauren Groff

 

Lauren Groff´s Fates and Furies var en stor suksess, og nå er hun tilbake med en kolleksjon av korthistorier. Alle finner sted i Florida, og disse autentiske, råe historiene er fylt med all mulig usedvanlige hendelser – som kun kan være sanne når de er lokalisert i USAs Sunshine State.

Klikk her for å kjøpe.

“Invitation to a Bonfire” av Adrienne Celt

 

Denne forførende historiske fiksjonboken forteller historien om en farlig kjærlighetstriangel, inspirert av forfatteren Vladimir Nabokov´s ekteskap. Etter at Zoya (flyktning fra den Sovjetunionen) ankommer en New Jersey boarding skole, så finner hun seg dratt inn i en affære med den berømte besøkende skribenten, Leo Orlov. Men Zoya innser at hun kun er en liten bit av Leo´s dystre forhold med sin brilliante og skumle kone.

Trykk her for å kjøpe.

 

“There There” av Tommy Orange 

 

Tommy Orange´s sin debut roman, There There er allerede en favoritt hos kritikere som en enestående utforskning av det urbane samfunn. Alt er sentrert på Big Oakland Powwow, og bøken følger rollebesetningen som har kommet til Powwow av ulike årsaker. Vi møter alt fra Jacquie, nylig edru som søker å gjenforenes med familien sin, til Dene, som samler fortellinger i lys av sin onkels død, og Edwin, som ser etter sin ekte far, alle de ulike karakterene vil røre deg på sin egen måte.

Trykk her for å kjøpe. 

“When Life Gives You Lululemons” av Lauren Weisberger

 

Det siste fra The Devil Wears Prada forfatteren Lauren Weisberger fokuserer på en av dine favoritt karakterer fra Devil: Miranda sin første assistent, Emily Charlton. Emily er nå en suksessfull merkevarekonsulent, og hun har nettopp fått drømmeklienten, som fører til de ulmende nabolagene av Greenwich, CT. 

Trykk her for å kjøpe.

“When Katie Met Cassidy” av Camille Perri

 

Etter at Katie brått er dumpet av hennes forlovede, så er hun dratt inn i Cassidy sin verden. En fortryllende dame hun møter gjennom jobb. Om ikke lenge så stiller Katie spørsmål til alt hun vet om sex og kjærlighet.

Trykk her for å kjøpe. 

“Convenience Store Woman” av Sayaka Murata 

 

Oversett fra Japansk, denne boken forteller historien om Keiko, en kvinne som har jobbet i en dagligvarebutikk i 18 år. Nå har jobben begynt å definere henne, noe venner og familie stusser over. Dette er en rolig, sjarmerende og sterk historie som undersøker forventninger og hvordan vi definerer vår egen suksess.

Trykk her for å kjøpe. 

“Who Is Vera Kelly?” av Rosalie Knecht

 

Denne spion-romanen trenger du i ditt liv. Lokalisert i Argentina på 60 tallet. Vera har blitt sendt av den Amerikanske regjeringen for å overvåke et forstående militær kupp som hennes første, store undercover oppdrag. Om dagen transkriberer hun opptaksenheter, og om natten så lever hun i en spennende verden av student revolusjonærer. Men snart oppdager Vera at hun har tatt vann over hodet.

Trykk her for å kjøpe. 

“A Place for Us” av Fatima Farheen Mirza 

 

Det er på tide å bli spent, for denne debut romanen er den første boken publisert av Sarah Jessica Parker´s forlag ved Hogarth. Når en indisk-amerikansk muslimsk familie samles i deres hjemby i California i anledningen deres eldste datter Hadia´s bryllup, så er det tid for en reunion etter problematikk rundt familiens yngste sønn, Amar. Historien tar deg gjennom tiår av familiens søsken Hadia, Huda og Amar og hvordan de prøver å skape sine egne liv og viktigheten rund familiens kulturelle identitet.

Trykk her for å kjøpe. 

“Tell Me Lies” av Carola Lovering 

 

Når Lucy begynner på høyskolen er hun begeistret for å endelig være flere tusen mil vekke fra sin mor, som sviktet henne noen år tilbake. Det er her hun møter Stephen, og de to blir umulig å separerer. Men som de beveger seg gjennom studiene og til slutt flytter til New York, så blir relasjonen plaget av hemmligheter fra fortiden.

Trykk her for å kjøpe. 

“Providence” av Caroline Kepnes 

 

Lenny (feminist nettsiden og forlaget founded av Lena Dunham og Jenni Konner) lanserer sin andre bok, og den er herlig. I en liten by kalt new Hampshire, så har Jon og Chloe vært bestevenner i mange år. Men før Jon får muligheten til å fortelle Chloe at han liker henne mer enn en venn, så blir han kidnappet av deres vikarlærer.

Trykk her for å kjøpe. 

 

“Number One Chinese Restaurant” av Lillian Li 

 

Denne multi-generasjon romanen omhandler en berømt familie-eid restaurant kalt The Beijing Duck House. Når en katastrofe rammer familien og restauranten, så navigerer alle kaoset på sin egen måte. Sjarmerende og rørende på samme tid, Number One Chinese Restaurant er en velsmakende leseopplevelse.

Trykk her for å kjøpe.

“The Mermaid” av Christina Henry

 

Dette eventyret vil fortrylle deg. Det var en gang en havfrue (Amelia) og en fisker som ble forelsket, så hun bruker sin magi som lar henne gå på land. Etter at fiskeren dør så bor Amelia på svabergene alene. Når den berømte sirkus mesteren P.T.Barnum hører ryktet så bestemmer han at Amelia ville være perfekt for hans Amerikanske museum.

Trykk her for å kjøpe. 

 

“Confessions of the Fox” av Jordy Rosenberg 

 

Confessions of the Fox er en queer kjærlighetshistorie med et historisk mysterie som vil ta deg til de uante steder. På 1800tallet så var Jack Sheppard en legendarisk tyv. Når, idag, Dr.Voth oppdager en mysterisk bunke med papir. Papirene viser seg å være Sheppards tilståelser. Dr. Voth finner ut at Sheppard var født en kvinne som slet i mange år med sitt ønske om å leve som en mann. Historien utvikler seg til en spennende fortelling om hvordan P ble dratt mot den Britiske underverden og ble den notoriske Jack Sheppard.

Trykk her for å kjøpe. 

“Three Days Missing” av Kimberly Belle

 

Denne trilleren er fylt med så mange twister at alle dine forventninger vil fordufte. Når en 9 år gammel gutt forsvinner så blir to mødrer fra separate verdener dratt mot hverandre i et desperat løp mot tiden for å finne svarene.

Trykk her for å kjøpe. 

“Playing with Matches” av Hannah Orenstein 

 

Når den nylige NYU studenten Sasha sine planer går rett vest, så lander hun en jobb som en matchmaker for en av New York sine elite dating byrå. Hun hiver seg inn i hennes nye karriere, men ting snur seg på hodet når hun begynner å falle for en mann hun har matchet med en av sine klienter.

Trykk her for å kjøpe.

 

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

Hvordan komme i flyt?

Flyt kan beskrives som en tilstand hvor ting går lett, nesten av seg selv. Hjernebølgene senker seg, fra beta- til alfanivå. Kort forklart slapper du

Read More »

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: