Fredserklæring mellom Eritrea og Etiopia signert

Flyt Frem holder deg oppdatert.

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden. 

Verden

  • Fredserklæring mellom Eritrea og Etiopia signert. Krigen mellom landene endes nå med mål om samarbeid politisk, økonomisk, kulturelt samt samarbeid om sikkerhetsspørsmål.
  • I Nicaragua krever demonstranter at Presidenten Daniel Ortega går av. Dette er den verste politiske krisen i landet siden 1980 tallet skriver Aljazeera. Mer enn 260 personer har dødd siden protestene startet i april.
  • 190 land i FN har blitt enig om en internasjonal samarbeidsavtale om migrasjon og migranter. Bare USA og Ungarn boikotter FN-pakten skriver Aftenposten. 

  • Jack Guy Lafontant går av som statsminister i Haiti som følge av protester. De voldelige protestene er en følge av en foreslått plan om å øke prisene på brensel som bensin og diesel skriver Aljazeera. Planen har blitt forkastet.

Miljø
Varmerekorder og kraftig regn om hverandre rundt om i verden.
I Japan har en rekordmengde regn ført til oversvømmelser i den vestlige delen av landet skriver Global Voices. Samtidig har steder som østlige Kanada, hovedstaden i Georgia, Sør California i USA varme rekorder rapporterer BBC. Også i deler av Norge er nye varmerekorder satt og risikoen for skogbrann har økt.

Helse
Verdens helseorganisasjon erkjenner nå at transpersoner ikke er psykisk syke. Det anerkjennes at kjønn er flytende skriver forskning.no.


Likestilling og identitet

  • Lei av mord av kvinner i og rundt Uganda sin hovedstad Kampala, protesterte aktivister fredfullt 30. juni fordi de er lei av å leve i frykt skriver Global Voices.
  • I USA har The House Appropriations Committee vedtatt en amendment som tillater at adopsjonsbyråer som er finansiert av skattebetalere kan nekte LGBTQI familier muligheten til å adoptere barn basert på religiøs begrunnelse skriver blant annet LGBTQnation 

Norge

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: