5 ting som har skjedd i det siste

Flyt Frem holder deg oppdatert.

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden. 

Verden

Ebola utbrudd i Den Demokratiske Republikken Kongo kan bli “den verste som har blitt sett i Øst Afrika” advarte en humanitær organisasjon skriver ABCNews. Siden 1.august har det vært rapportert 77 dødsfall ifølge landets helse departement.

Behovene til 10 millioner mennesker som fremdeles rammet av krisen i Tsjadsjøregionen skal adresseres i Berlin 3-4. September skriver regjeringen.no. Norge, Nigeria, Tyskland og FN arrangerer High Level Conference on the Lake Chad Region sammen for å øke politisk og økonomisk støtte for styrke samarbeid og måter å takle krisen på.

FNs menneskerettighetsteam ble kastet ut av Nicaragua etter publisering av kritisk rapport. Dette var to dager etter at the Office of the UN High Commissioner for Human Rights publiserte den kritiske rapport skriver AlJazeera. I rapporten hevdes det at Nicaraguanske myndighetene bruker voldelig undertrykking av motstands protestere fra gatene til rettsaler.

Miljø

For å bevare energi, så vil EU forby halogen lyspærer. LED pærer bruker rundt fem ganger mindre energi enn halogen pærene. Den årlige energibruken av Halogen pærer er rundt den samme som hele Portugals behov hvert år skriver CNN.

Luft forurensing gjør deg dummere viser ny forskning. Ifølge forskningen som ble publisert tirsdag i  The Proceedings of the National Academy of Sciences, så vil du ved å pusten inn forurenset luft få en stor nedgang i nivået på verbale og matematiske tester skriver CNN.

Helse

Botoniske øyner er ikke bare å bli sett i Sciences Fiction filmer lenger. Ved University of Minnesota så har en gruppe av forskere 3D printet elementer av lys mottakere i øyet. Denne utviklingen er ett stort steg nærmere å skape et menneske skapt øyne skriver EurekAlert. 

Smarttelefoner blir brukt i kampen mot tuberkulose, en sykdom som drepte nærmere 2 millioner mennesker i 2016. Forskere ved the University of California og Johns Hopkins hare utviklet en app som tillager pasientene å filme når de tar medisinene sine slik at helse personnel kan være med å følge opp uansett hvor pasienten befinner seg skriver Stat news. 

Likestilling og identitet

47% av lokale kommunestyre posisjoner i Tunisia består nå av kvinner syv år etter 2011 Revolusjonen i landet skriver UN WOMEN.Økningen av kvinnelige medlemmer kommer av en endring i valgloven i 2016 som blant annet inkluderer at man skal alternere mellom kvinner og menn på kandidatlister for alle valg.

Norge

Endring i regjeringen. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Olje- og energiminister Terje Søviknes går av. Det er også nytt inn spill med Bård Hoksrud som ny landbruksminister og Kjell-Børge Freiberg som Olje-og energiminister rapporterer Aftenposten. 

 

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: