Kroppspositivitet spres av kreative illustrasjoner  

 

foto: illustrasjon fra Emilie Beckers kolleksjon. 

– Vi må omfavne våre forskjeller, sier  Emilie Becker.

Kroppspositivitet er fokuset til illustratør Emilie som skapte konseptet vagpwr, vagina power, for å få frem at alle vaginaer er forskjellige og vakre som de er.

– Alle må prøve å fokusere mindre på hvordan kroppen ser ut og heller fokusere på egenskapene hver enkelt person har, oppfordrer Emilie.

Selv bidrar illustratøren til kroppspositivet med design av ulike vaginaer, nettopp fordi alle vaginaer er forskjellige. Ingen vaginaer ser lik ut.

 

 

– Utseende er et stort tema i hverdagen vår, og kroppsfokuset virker sterkere enn noen gang. Dette ekstreme kroppsfokuset putter press på en helt ny kroppsdel; kvinners kjønnsorganer. Jenter og kvinner opererer vaginaen sin for at den skal se ryddigere, mindre og penere ut. Der er en større variasjon i den kvinnelige vulvaen enn det som er kjent for de fleste, og merket VAGPRW ønsker å få dette frem i lyset, skriver skaperen på Vagpwr.com.

Designet på t-skjorter og tote bags av ulike former og størrelser av vaginaer startet med en tilfeldighet under masterstudie i visuell kommunikasjon. Emilie trakk formen trekant for sin første researchoppgave. Da hun skulle skrive ned alt hun tenkte ved første blikk kom Emilie først frem til at det lignet på en hårete vulva eller en truse. Derfor startet hun å gjøre research om kroppen og nakenhet i kunst, deler Emilie med Flyt Frem.

 

Illustrator Emilie Becker i en av t-skjortene hun har designet. Foto tatt av Georg Johnsen Aamodt

 

– Tilslutt kom jeg over en dokumentar fra England som het «The Perfect Vagina» den handlet om at jenter og kvinner opererte seg nedentil fordi de trodde de så annerledes ut. jeg syns dette var veldig rart og fascinerende og bestemte meg for at jeg ville lage en bok med forskjellige vaginaer for å vise at vi er alle forskjellige der nede, meddeler Emilie.

Dette ble til boken Perfection. 

 

 

Snakk om kroppen, del erfaringer og usikkerheter oppfordrer Emilie.
– Vulvaer er like forskjellig som fjes. Noen har stor nese, andre liten, noen lang, andre kort. Det er viktig å snakke om kropp, ikke vær flau for å snakke om vulvaen din eller kroppen. Det er meningen at vi er forskjellige, så prøv å se ut som deg selv,» deler Emilie med Flyt Frem.

 

Les mer om Emilie og hennes prosjekter og produkter på:

www.Emiliebecker.com

www.vagpwr.com

Instagram: @Emiliebeckerillustration (@milli.bex)

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.