Siste nytt innen det siste: 23 september

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden.

Verden

  • Nær hungersnød i Yemen. 18 millioner mennesker går sultne i Yemen og 8.4 millioner er på randen av hungersnød rapporterer The Independent.
  • Valg i Maldivene. Stemmeavgivingen har startet i Maldivene i et valg som blir sett på som en test av demokratiet skriver Aljazeera. 
  • 29 mennesker drept i Iran, da en millitærparade ble angrepet lørdag 22.september skriver CNN.


  • Miljø

Miljøkamp initiativ til å opprettholde Paris avtalens mål i USA. Et samarbeid,The American Pledge, som representerer halve den Amerikanske befolkningen som består av byer, bedrifter og universitetet lover å opprettholde sin del av Paris-avtalens mål skriver NRK Urix.

Helse og velvære

Identitet og likestilling

  • Jenter i Kenya tvunget til å ha sex i bytte mot menstural hygiene produkter ifølge research gjort av UNICEF rapporter Metro.
  • Systematisk brudd på menneskerettigheter i Kirgisistan. FN sin komite for å eliminere vold mot kvinner (CEDAW) har funnet en kultur av bortføringer, voldtekt og tvunget ekteskap av kvinner i Kirgisistan skriver de i en rapport datert 18.september. Analfabetisme og lite behjelplige tjenestepersonell hindrer de som har opplevd menneskerettighetsbruddene i å søke rettferdighet skriver RadioFreeEurope

Norge

Videregående elever i Alta møter opp til timer uten lærere fordi skolen ikke har råd til å ha vikarer skriver NRK. 

Gode nyheter

Fattigdom i India er nesten halvert på ti år. Mellom 2006 til 2016 har mennesker som lever i fattigdom blitt redusert fra 55% til 28% ifølge en ny rapport fra FNs utviklingsprogram (UNDP) skriver Bistandsaktuelt. Som det første landet hvor multidimensjonell fattigdom har blitt målt har 271 millioner mennesker blitt løftet ut av fattigdom ifølge UNDPs øverste leder Achim Steiner. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.