Siste nytt innen det siste: 21.oktober

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden.

Verden

Konflikt fordriver mennesker i Kamerun. I Kamerun flere tusen har flyktet fra sine hjem og hundrevis har dødd etter nesten to år med konflikt mellom de som snakker fransk og de som snakker engelsk skriver Aljazeera. 180000 har blitt fordrevne siden desember 2017 ifølge Human Rights Watch. Vil du forstå konflikten i landet? Sjekk ut BBC sin video her.

Valg i Afghanistan lørdag 20.oktober. Tre år etter den orginale planen var det nå stortingsvalg i landet. Valgresultatene er ventet 10. november skriver BBC News.  Les Global Voices artikkel om valget om du er interessert i å vite mer.

Jemen har den værste hungersnøden på 100 år. Dersom ikke krigen ikke ender snart, er 13 millioner mennesker i høy risiko for å sulte de neste tre månedene, skriver TIME.

Miljø

360 000 tonn plastsøppel flyter rundt i Barentshavet ifølge Havforskningsinstituttet skriver Aftenposten Innsikt.

Helse

Vennskapsbenken, et mental helse tiltak startet i i Harare, Zimbabwe av Psykriater Dixon Chibanda sammen med bestemødre viser positive resultater for å redusere depresjon, skriver BBC. Konseptet er enkelt: Bestemødre har samtaler med personer som har det vanskelig på en benk  for å snakke om det vanskelige og finne en løsning sammen. Konseptet har spredt seg til andre steder, blant annet New York City, USA og vurderes nå også i London.

Likestilling

Stor kvinneandel i Etiopisk politikk. 50 prosent av ministerkabinettet i Etiopia under statsminister Abiy Ahmed er nå kvinner skriver Ventures Africa. 

 

 

Kvinner tjener i gjennomsnitt mindre enn menn i Norge. Tradisjonelle kvinneyrker i offentlig sektor tjener fortsatt mindre enn menn i Norge.  19. oktober var Equal Pay Day.

Norge

Statsminister Erna Solberg åpner for endring i abortloven, dersom KrF ønsker plass i regjeringen skriver VG. KrF er ved et veiskille og skal bestemme seg for om de vil ha regjeringssamarbeid med Høyre, FrP og Venstre eller Senterpartiet og Arbeiderparti.

Diskriminering på matbutikker.  Enkelte grupper blir diskriminert i matbutikker for eksempel når de skal pante flasker kommer det frem i NRK artikkelen skamfull og uønsket: slik er det å bo på gata. 

21. oktober går flere tusen bøssebærere for et varmere og mer inkluderende samfunn. De går fra dør til dør for å samle inn penger til årets TV-aksjonen for Kirkens Bymisjon. Se blimed.no for hva pengene går til. 

Gode nyheter

4.5 millioner færre barn i verden dør før de fyller 5 år. Barnedødeligheten har falt med 47% siden 2000, skriver Verdens Beste Nyheter.

 

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

Miniguide: Plantemelk

Det kan være mange grunner til å ville redusere eller kutte inntaket av meieriprodukter, spesielt om du er veganer. Skribent Sigrid Sydsæther har utviklet en

Read More »

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: