Siste nytt innen det siste: 28.oktober

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden.

Verden

Ny regjering i Bhutan. Ett nytt venstreparti, The Druk Nyamrup Tshogpa (DNT), som betyr “Buthan United Party” har vunnet 30 av 47 seter i nasjonalforsamlingen under forrige ukes valg. Deres kampanje fokuserte på å bekjempe fattigdom i distriktene og arbeidsledighet blant unge og  Lotay Tshering blir landets nye statsminister skriver Global voices. 

Forrige søndag marsjerte rundt 30.000 palestinske og israelske kvinner sammen i Jerusalem hvor de krevde fred. “Vi er hverken palestinere eller israelere. Vi er mødre som vil gjøre hva som helst for at våre barn skal få en bedre fremtid”, sier Huda Ibn Akrov fra Hebron ifølge Aftenposten. 

Burundi´s regjering strammer inn kontrollen over NGOs (frivillige ikke statelige-organisasjoner) i landet som kritiserer landet for politisk undertrykkelse og økonomiske vanskeligheter ifølge Global voices. 

Anti-rasistiske grupper har utført demonstrasjoner i mange av Japans byer denne måneden, som et motangrep til mange marsjer utført av rasistiske høyre ekstreme grupper organisert av det nye partiet  Japan First, som er imot immigrasjon i Japan skriver Global voices. 

Den 46 år gamle mannen mistenkt for drapet av 11 personer i en synagoge i Pittsburgh, USA, har blitt siktet med mord. Angrepet er sagt å være der værste antisemitiske angrepet i nylig Nord-Amerikansk historie skriver BBC. 

Miljø

EU skal forby disponibel plastikk innen 2021 rapporterer The European Parliament.  Dette inkluderer engangsbruk bestikk, q-tips og sugerør. Plastikk som ikke har ett alternativ (ennå) skal være redusert med minst 25% innen 2025.

Helse og Velvære

Ett nytt studie har funnet micro plastikk partikler i menneskers avføring for første gang, noe som signaliserer utbredelsen av plastikk i mat kjeden skriver The Guardian.

Forskning har nå påvist at duften av lavender gir en avslappende effekt skriver Medical Express. 

Likestilling

Britiske kvinner kan nå søke på enhver militær stilling i Storbritannia skriver BBC, de ansatte skal bli valgt ut fra evne og ikke kjønn sies det i uttalelsen fra forsvarssekretæren.

Ethiopias parliament har valgt og godkjent sin første kvinnelige president, Sahle-Work Zewde. Valget fant sted en uke etter at Statsminister Abiy Ahmed utnevnte sitt kabinett hvor halvparten er kvinner ifølge Reuters. 

Trumps administrasjon vurderer og definere kjønn som en biologisk tilstand som blir definert av genitalia ved fødsel. Dette er det mest drastiske steget utført av regjeringens forsøk på å rulle tilbake erkjennelsen og beskyttelsen av transseksuelle i USA skriver The New York Times.

Norge

Les NRKs oversikt over NATOs øvelser i Norge og hva  “Tridient Juncture” faktisk betyr og hvorfor den utføres.

Hanna Geiran (49 år) er i statsråd utnevnt til ny riksantikvar – direktør for Direktoratet for kulturminneforvaltning og blir norges første kvinnelige riksantikvar skriver Riksantikvaren. 

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: