Siste nytt innen det siste: 11.November

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden.

Verden

Opprør kontrollerte Donetsk og Luhansk regionene i øst-Ukraina holder leder valg søndag 11 november i skyggen av konflikten som har drept mer en 10,000 personer og ført til en anspent relasjon mellom Ukraina og russland ifølge Reuters. 

Skogbrann herjer California, USA, hvor nå mer enn 24 personer er omkommet skriver Reuters. 

Tanzania har annonsert at ett overvåknings team som skal jakte ned homofile skriver The Telegraph. Det er kriminelt å være homofil i landet, som kan føre til 30 år og mer i fengsel. frem til nylig har landet vært ett av de mer tolerate landene i regionen, men dette endret seg etter at  Mr Magufuli ble president in 2015.

Ny-Caledonia stemte nei til selvstendighet fra Frankrike med 54,6% i en folkeavstemning denne uken skriver Aftenposten. 

Miljø

Ifølge en ny rapport av FN, så har ozonlaget begynt å reparere seg selv. Rapporten forutser at ozonlaget i den nordlige halvkule vil være fullstendig helbredet innen 2030, og ozonlaget over Antarktis innen 2060 skriver AP news. 

New Zealand har godkjent en ny endrings aksjon i parlamentet kalt The Crown Minerals (Petroleum) Amendment Act, denne forbyr all ny utforskning etter ny offshore olje og gas. Ifølge EcoWatch er dette et stort steg i forkjempelse mot videre miljø forandring siden 4 millioner kvadratkilometer av verdens overflate nå ikke kan bli utforsket av olje og gass selskaper skriver NZherald.

Helse og velvære

Sover du mindre enn 6 timer om natten? Da kan du være ekstra dehydrert ifølge ny forskning. Dette er grunnet hormonet vasopressin, som hjelper kroppen å kontrollere væske nivåer. Dette hormonet blir utløst sent i søvnrytmen, så husk å drikk det store glasset med vann dersom du sover mindre enn 8 timer natten skriver Science Altert.

Likestilling

“A night of firsts”, blir valgnatten 6.november kalt i USA. Flere valgte kandidater skapte historie. Blant annet landets yngste kongressmedlem på 29år, USAs første muslimske kongresskvinne, første åpne homofile guvernør samt første kongresskvinne som er fra urbefolkningen. Les mer om de nyvalgte i The Guardian. 

Norge

Norge har avklart at vi ikke lenger vil ikke selge forsvarsmateriell til Saudi-Arabia grunnet den nåværende situasjonen i regionen skriver NRK.  En rekke organisasjoner påpeker at dagens avtaler opprettes.

En av tre kulturarbeidere blir seksuelt trakassert ifølge en ny undersøkelse skriver Aftenposten. 

 

Del denne teksten !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Følg oss på Twitter

Relaterte tekster

flyt frem

Meld deg på for siste nytt fra Flyt Frem; nye tekster, tips og mer, levert direkte til din inboks.

%d bloggers like this: