Fredsavtale i Den sentralafrikanske republikk mulig vendepunkt

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden. Siste nytt innen det siste 24.februar.

Verden

Brexit kan bli utsatt til 2021 skriver The Guardian.

Fredsavtale i Den sentralafrikanske republikk mulig vendepunkt. Fredsavtalen signert av myndighetene i Den sentralafrikanske republikk og 14 rebellgrupper tidligere i februar “kan være et vendepunkt” i landet som er preget av konflikt, ifølge FN skriver ABC News.

Sammenstøt om nødhjelp på grensen mellom Venezuela og Colombia. Lokale media melder om flere drepte skriver NRK.

Flere Europeiske land står overfor spørsmålet om hvordan de skal håndtere statsborgerer som ønsker å returnere etter å ha vært en del av IS skriver TIME. I Norge er det politisk strid om retur av IS-krigere rapporterer NRK.

Flere tusen demonstrerte i Algeria fredag. De protesterer mot at President Abdelaziz Bouteflika stiller til valg for femte gang, skriver BBC.

Miljø

Fremtiden til verdens matforsyninger er svært truet på grunn av antallet dyre- og plantearter som forsvinner ifølge en ny FN rapport skriver Thomson Reuters.

Helse og velvære


Likestilling og identitet

Menstruerende kvinner fortsatt isolert, til tross kriminalisering i Nepal.
Praksisen Chhaupadi hvor menstruerende kvinner i Nepal må oppholde seg i små hytter, isolert fra resten av familien, fortsetter selv om det ble ulovlig i 2005 og igjen kriminalisert i 2017 skriver Kathmandu Post. Selv om loven er på plass, finnes det ingen implementeringsmekanismer som sikrer at praksisen slutter. Når kvinner har mensen er de isolert eller holdt unna sosiale arrangementer i varierende grad i landet. Vest i Nepal er praksisen størst.

For første gang stiller transseksuelle som kandidater til valg for Stortinget i Bangladesh skriver Global Voices. “Vi er statsborgere i Bangladesh, men vi har ingen representasjon i Stortinget. Der er ingen fra vårt samfunn som forstår og belyser våre bekymringer. Derfor stiller vi til valg for disse setene”, sier Falguni, en av de åtte kandidatene til Global Voices.

Norge

For og imot gruvedrift i Kvalsund. 2900 har signert et opprop om at regjeringen må snu i sitt vedtak om å gi Nussir lov til å starte gruvedrift i Kvalsund, ifølge NRK 14.februar. Politikere som har jobbet lenge for å skape nye arbeidsplasser i den fraflytningstrua bygda på den andre siden har lite forståelse for den sterke motstanden, skriver NRK.

Gode nyheter

Havskilpaddebestanden i USA økte med 980 prosent etter forskrifter for å verne de, fastsatt av United States’ Endangered Species Act (ESA), skriver NRK.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.