Siste nytt innen det siste

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden.

Verden

Krigen i Jemen er verdens verste humanitære krise ifølge FN, skriver Aftenposten. Krigen som skulle vare i noen uker har nå vart i fire år. 24 millioner mennesker trenger hjelp, 10 millioner er nær å sulte ihjel. Det kom inn løfter om å gå 23 milliarder kroner under giverkonferanse i Genève denne uken, hvor målet var å samle inn 36 milliarder kroner.

Muhammadhu Buhari ble gjenvalgt som president i Nigeria 27. februar skriver Time.

Konflikten mellom India og Pakistan i kashmir fortsetter, skriver Al JazeeraLes NRK URIX forklare konflikten.

Bernie Sanders stiller som presidentkandidat for 2020 i USA, skriver BBC.

Miljø

Skolestreiker for miljøet planlagt i over 50 land 15. mars. Det er planlagt minst 500 demonstrasjoner verden over skriver The Guardian.

“Vi skal forandre menneskers skjebne”.


Helse og velvære

Ny forskning gir ny forståelse av hvordan Alzheimers oppstår. Forskningen har funnet flere genetiske variasjoner som kan påvirke Alzheimers. Dette gir håp for å finne behandlinger, skriver CNN.

Likestilling og identitet

Bare seks land i verden gir kvinner og menn likestilte arbeidsrettigheter, ifølge en ny rapport fra Verdens Banken skriver The Guardian. Landene som scoret høyest var Sverige, Danmark, Belgia, Frankrike, Luxembourg og Latvia. Fortsatt er det mangel på likelønn, også i landene som fikk høyest score i denne rapporten. Blant annet får kvinner i Sverige 5% mindre i lønn enn jevnaldrende menn.

Kampen for homofile rettigheter i Europa går bakover, ikke fremover skriver NRK.

Norge

Skolestreik for miljøet i Tromsø i nord til Kristiansand i sør fredagskriver NRK

“Vi utdanner oss for å sikre vår egen fremtid, men med denne utviklingen har vi ingen fremtid å utdanne oss til”sa Lea Justine Nesheim (18), leder i Vest-Agder Natur og Ungdom til NRK. Dette er en del av bevegelsen «Fridays for future» startet av svenske Greta Thunberg.

Gode nyheter

Jorden har blitt grønnere skriver Verdens beste nyheter. Blant annet er det en kombinasjon av store treplantningsprosjekter og mer intensivt landbruk i Kina og noe mindre grad i India som har gjort at jordens grønne områder har vokst med 5%, eller over 5 millioner kvadratkilometer siden 2000.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.