Siste nytt innen det siste

Flyt Frem gir deg et kort innblikk i noe av det siste som har skjedd rundt om i verden.

Verden

Verdens største valg skal foregå i India når 900 millioner mennesker kan stemme mellom 11. april og 19. mai. Valget vil foregår i syv faser skriver BBC.

Hundrevis av barn og tenåringer anklaget av irakiske og kurdiske myndigheter for tilknytning til IS. Barna og tenåringene blir fengslet og torturert, skriver menneskerettighets-organisasjonen Human Rights Watch i rapport rapporterer NRK.

Det er 60 år siden Tibetanere stod opp mot Kina skriver Aljazeera.

Miljø

7 million mennesker antaes å kunne dø på grunn av luftforurensning i 2019 skriver CNN. India har 22 av de topp 30 mest forurensede byene i verden på en ny liste med oversikt over de 100 mest forurensede byene globalt ifølge en ny rapport. Rapporten ble tirsdag lagt frem av det kinesiske selskapet AirVisual og miljøorganisasjonen Greenpeace skriver NRK.

Helse og velvære

Blunder på dagen er bra for blodtrykket ifølge ny forskning skriver Mind Body Green.

Likestilling og identitet

Den internasjonale kvinnedagen var markert rundt om i verden 8 mars. Se bilder fra flere land fra BBC her.

Menn må ta på seg mer av det ulønnede omsorgsarbeidet i hjemmet for at det skal bli mer likestilling i arbeidslivet sier FN. De siste 27 årene har forskjellene i arbeidsrater mellom kvinner og menn bare minket med mindre enn 2 prosent ifølge en ny rapport av FNs International Labour Organization, skriver Channel News Asia. I 2018 var kvinner 26 prosentpoeng mindre sannsynlig til å være i arbeid enn menn, selv om flere kvinner foretrekker å ha en jobb utenfor hjemmet viste rapporten.

Norge

45 varder tent fra Alta i nord til Mandal i sør for oljefritt Lofoten skriver NRK.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.