10 studietips til eksamensperioden!

Share

For mange begynner snart eksamensperioden og siste innspurt før juleferien! Det er nok flere som føler at man drukner i både innleveringer, frister og pensum, og at man ikke alltid strekker til. Men fortvil ikke! Det finnes mange gode studietips der ute, som hjelper deg med å komme gjennom eksamensperioden på en lærerik og god måte!

1. Eksamensformen

Det er lurt å finne ut hvilke oppgaver, spørsmål og problemstillinger som man kan få på en eksamen. Ved å se over tidligere eksamensoppgaver, kan man få en viss peiling på hva man kan få på en eksamen.

2. Les med andre

Jeg synes det hjelper veldig på motivasjonen å lese med andre. Ved å diskutere sammen får man gjerne frem flere synspunkter, avdekker kunnskapshull raskt, samtidig som man effektivt får repetert pensum. Hvis man føler at man drukner i pensum og innleveringer, er studiegrupper en god måte å fordele arbeidsmengden på, for så å snakke sammen om hva man har lest.

3. Test deg selv!

Å lese pensum om igjen og om igjen er en dårlig teknikk, forteller psykologiprofessoren Henry L. Roediger III. Han mener at det er en bedre strategi å teste seg selv ved å stille spørsmål om hva man har lest. Hvis man sitter sammen med andre, kan det å høre hverandre også være en god ide.

4. Ta pauser

Det er viktig å ta korte pauser underveis i lesingen, for å bearbeide det du har lest eller lært. Å bearbeide kunnskapen er viktig fordi hjernen kan bare tilegne seg en viss mengde informasjon om gangen.

5. Lag tankekart

Å lage et tankekart som oppsummerer enten et helt fag eller et viktig tema er et veldig kreativt studietips. Øvelsen er aktiv og krever noe mer kreativitet enn å kun skrive side opp og side ned. Ved å oppsummere informasjonen til noen få ord, vil man få en god oversikt over pensum som man enkelt kan bruke til å repetere. Man blir også lettere oppmerksom på det man ikke kan, og gjør at man oppdager kunnskapshull.

6. Vekk med distraksjonene

Legg bort mobilen! For mange kan mobilen være en skikkelig plagsom distraksjon, så det kan være lurt å enten slå av varslingene, sette mobilen på lydløs eller legge mobilen i et helt annet rom. Et annet godt tips kan være å laste ned appen Hold, som belønner deg med poeng som du blant annet kan bruke til kaffe, rabatter og andre belønninger hvis du klarer å ikke være på mobilen. Det er også gøy å konkurrere med studievenner om hvem som klarer å holde seg borte fra mobilen lengst mulig.

7. Lag en strukturert plan

Å legge en plan for hva man skal ha lest før dagen er omme, er lurt med tanke på struktur. Det er også viktig å finne ut selv på hvilket tid av døgnet man fungerer best. Enten man liker å jobbe på starten av dagen, eller på natten, er opp til deg selv. Hvis du føler at du har dårlig tid på morningen fordi du må finne en plass på lesesalen, kan det være lurt å lage matpakken kvelden før. Da sparer du mye tid!

8. Uten mat og drikke duger kroppen ikke.

Bensin for bilen, er det samme for mat for kroppen. Vi trenger å fylle på drivstoffet i blant, og ikke minst er det best å fylle på riktig drivstoff. Som student er det mange som sliter med økonomien og man kan ikke alltid kjøpe den dyreste maten, men sunn mat trenger ikke å være dyrt. Besøk gjerne instagram-kontoene fattig.studentstudent.matglede og sunn.student for billige og gode matoppskrifter.

9. Gå en tur og luft hodet!

Man blir sliten av å sitte inne en hel dag og lese til eksamen. Derfor er et godt tips å gå en tur i nærområdet for å lufte hodet, bevege seg og tenke på noe helt annet.

10. Og helt til slutt…

Slapp av!

Share

Din stemme er viktig! Her kan du formidle kunnskap og ytre dine synspunkter.

MER FRA Din Flyt, Lifehacks